​Hafiz Ammar Bašić: Ljubav prema Muhammedu, a.s., oslobađa nas svih mahana i nedostataka

U sklopu manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku "Selam, ya Resulallah" upriličeno je omladinsko druženje sa hafizom Ammarom Bašićem u sali KSC Vogošća, u nedjelju 10. 12. 2017. Domaćin ovog lijepog druženja je bio Salih-ef. Ćato, koji je zajedno sa Mirsad-ef. Đerzićem moderirao i vodio program.

Druženje u punoj sali KSC-a počelo je učenjem odlomka iz Kur'ana Časnog Maid-ef. Alađuza. U prvom dijelu hfz. Bašić je govorio o važnosti istinske ljubavi prema Allahovom Poslaniku, a.s. Kroz brojne kur'anske primjere i primjere iz života Allahovog Poslanika, a.s., govorio je o tome kako čovjek može zaslužiti da bude spomenut kod Uzvišenog Allaha zato što je svoje srce istinski otvorio i ispunio ljubavlju prema Resulullahu, a.s. Također, naglasio je da se od nas traži da nam Poslanik, a.s.,  bude draži od svega pa i od nas samih, te je objasnio da upravo ta ljubav nam je potrebna kako bismo se oslobodili ljudskih mahana i nedostataka.  U drugom dijelu hfz. je govorio o vrijednosti učenja salavata na Poslanika, s.a.v.s.

U sklopu druženja prisutni su uživali u izvedbama dvije kaside o Poslaniku, a.s., članova Mreže mladih Vogošća, a posebnu pažnju i oduševljenje su doživjeli gledajući predstavu "Salavat" koju su izveli članovi Mreže mladih Hadžići. Dirljiva priča o jednom siromašnom, prezaduženom i brigama zaokupljenom muslimanu koji je svojom istinskom ljubavlju prema Poslaniku, a.s., i snagom salavata riješio probleme i oslobodio se briga.

Na kraju programa obratio se pomoćnik glavnog imama MIZ-e Sarajevo Elvedin-ef. Klisura, koji je hfz. Bašiću uručio zahvalnicu za učešće u manifestaciji Selam, ya Resulallah. Dovu je proučio Vehbija-ef. Makić, a druženje je nastavljeno džamiji Vogošća uz kahvu i kolače.

IMG 0961
IMG 0962
IMG 0967
IMG 0970
IMG 0975
IMG 0988
IMG 0991